Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Kilis’te Zeytin Hırsızlığına Karşı Denetim
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Kilis'te jandarma, zeytin hasadında hırsızlıkları önlemek için karada ve havadan denetim yapıyor.
Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nda aracılık faaliyetlerine ilişkin esaslara düzenleme
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Türkiye Ürün İhtisas Borsasında aracıların müşteri hesaplarındaki nakit alacak bakiyelerinin kullanımına yönelik esaslar belirlendi.
Milyonlarca SSK, Bağkur emeklisi ve memurun gözü kulağı ocak ayında! İşte masadaki zam oranı
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 3 min
- 0
2025 yaklaşırken hem memur ve emekli maaş güncellemesi olacak hem de asgari ücret açıklanacak. Memurlar…