Türk Kahvesi Köşesi Üniversitede Kuruldu
Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği ve Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğiyle, Sofya Telekomünikasyon ve Postacılık Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, üniversitede Türk Kahvesi Köşesi açıldı. Geleneksel kumlu ocağında bakır cezveyle demlenen kahveler konuklara ikram edildi.
Sofya’da bir Türk lokantası işleten ve etkinlik kapsamında kahve ile birlikte geleneksel Türk mutfağından seçkin tatlar sunan Türkan Türker, Türk Kahvesi Günü’nün ilgiyle karşılanmasından mutluluk duyduğunu belirtti.
Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Sofya’da genç üniversiteli öğrencilerle bir araya gelerek Türk kahvesi içiyoruz. Burada, Türk kahvesinin lezzetini ve kokusunu anlatırken, nasıl içildiğini, sadece ayakta içilmediğini, sohbet eşliğinde içildiğini ve bizim için ne kadar önemli olduğunu vurguluyoruz.” şeklinde konuştu.
Etkinlikte Türk Kahvesi Köşesi’nde hizmet veren Siyana Çapkınova ise, “Ülkemizde oldukça popüler olan Türk kahvesinin gerçek lezzetini tatmak isteyen genç insanlarımız, büyük bir ilgi gösteriyorlar. Biz de bu kahveyi otantik bir şekilde hazırlayıp sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Telekomünikasyon ve Postacılık Üniversitesi Halkla İlişkiler Dairesi Müdürü Magdalena İskreva da, “Türk Kültür Günleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinlik, katılan tüm meslektaşlarımız ve öğrencilerimiz için muhteşem bir bayram havasında geçti. Türk kahvesi ve mutfağının lezzetlerine, sergilerine ve dans gösterilerine hayran kaldık.” şeklinde konuştu.
Türk Kültür Günleri’nin kapanış etkinliğine katılan Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık da, “Bulgar dostlarımızın, vatandaşlarımızın ve soydaşlarımızın ilgisi bizi çok memnun etti. Bu tür etkinlikleri sürekli hale getirmeyi planlıyoruz.” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.
2013 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne dahil edilen Türk kahvesi, her yıl 5 Aralık’ta “Dünya Türk Kahvesi Günü” olarak kutlanmaktadır.